top of page

Angstvallig vasthouden


Als je helemaal bij jezelf bent dan weet je dat alles stroomt in jou en rondom jou. Door wat we meemaakten en hoe we daarop reageerden zijn we bepaalde overtuigingen en patronen gaan opbouwen. Dat kan ervoor zorgen dat je bang bent voor verandering en dat je graag de dingen/mensen die je nu bij je hebt, bij je wil houden. Onder het mom van ik weet wat ik heb maar ik weet niet wat ik krijg.


Soms ga je hechten aan materiële dingen omdat je van daaruit aan de buitenwereld wil tonen wat je waard bent. Dan hangt jouw waarde af van wat je hebt en niet van wie je bent. Als jij jezelf de moeite waard vindt, als jij vertrouwen hebt in wie je bent en wat je doet vanuit je diepste zelf dan kan je je onthechten van alle materiële dingen. Die heb je dan niet meer nodig om een gevoel van waardigheid te creëren. Begrijp me niet verkeerd, materiële dingen mag je hebben en zelfs nastreven zolang je dit voor jezelf doet en niet om iemand anders te imponeren. Zolang het dingen zijn die je vanuit je hart wil en niet om jouw ego of dat van anderen te sussen.


Het kan ook zijn dat jij je vasthoudt aan herinneringen en zo in het verleden blijft hangen. Je blijft die oude herinneringen met je meedragen, hoe langer je die vast houdt hoe zwaarder die gaan doorwegen. Laat die rugzak uit het verleden niet jouw heden bepalen. Neem de wijze lessen mee, zie jouw “fouten” als ervaringen op jouw levenspad, vergeef de mensen die je pijn hebben gedaan, inclusief jezelf en laat al het andere los. Her-inner wie je bent door naar binnen te gaan, te accepteren wat het leven jou bracht en vandaar uit alle zwaarte uit je lichaam los te laten. Alles wat op jouw pad kwam en komt is er om jou sterker te maken, om jou in jouw kracht te brengen. Stap per stap kom je zo weer dichter bij wie je in werkelijkheid bent, jouw innerlijk vuur laait weer op, je durft stappen te zetten die voor JOU belangrijk zijn.


Bij bepaalde mensen voel je je goed en je zou wel altijd bij hen willen zijn. Jij kan dan beslag leggen op die mensen, bewust of onbewust wil je ze vangen. Ze voor jezelf houden. Maar dat is niet goed voor jou en ook niet goed voor de ander. Het is leuk om verbondenheid te voelen maar het is niet goed om je gebonden te voelen. Kijk eens naar jouw relaties? Waar voel je verbondenheid? Bij wie voel je gebondenheid? Zit jij ook soms te wachten op een bericht of een telefoon van iemand omdat je vindt dat hij/zij nu wel iets mag sturen? Hoe zou het zijn om van uit vrijheid en verbondenheid in relatie te staan? Om de ander de vrijheid te geven om te doen wat voor hem/haar belangrijk is zonder beslag op ze te leggen? “Give the ones you love, wings to fly, roots to come back and reasons to stay - Dalai Lama”


Jij hebt de goedkeuring van anderen niet nodig om te doen wat je ziel je ingeeft. Een ander kan je niet gelukkig maken, geluk is onafhankelijk van wie of wat je hebt. Jij maakt je eigen geluk! Als jij de dingen doet waar je gelukkig van wordt, waardoor jij geïnspireerd wordt dan komen de “juiste” mensen/dingen vanzelf in jouw leven.

Probeer niet angstvallig vast te houden wie of wat fijn voelt in jouw leven. Zo bevries je de situatie en hou je jezelf en anderen weg bij vrijheid. En vrijheid is nu net wat jou en de anderen de kans geeft om helemaal jezelf te zijn. Vlieg je eigen vrijheid tegemoet en geef anderen vleugels!! Stroom mee op de stroom van jouw leven, laat wegstromen wat je niet meer dient en laat naar je toestromen wat van jou is.


Ik wens je een week waarin je kan doen waar jij gelukkig van wordt. Een week vol bezieling …


Big hug

Gudrun

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page