top of page

Alleen zijn ...


Alleen zijn kan je vanuit twee oogpunten bekijken, vanuit het alleen zijn met jezelf, je even terug trekken uit de wereld en vanuit het niet in relatie zijn met een partner.


Alleen zijn met jezelf. Vind je dat een fijne beleving? Vind jij jezelf goed gezelschap? Kan jij alleen zijn? Als je alleen bent, grijp je dan snel naar de telefoon om te appen, wil je muziek of tv aan?

Of wil je dan even alleen zijn met jezelf? Even opladen en alle indrukken vanuit de buitenwereld loslaten? Helemaal alleen, helemaal stil.


Zo kan je voelen wie jij bent, wat er nog in jou mag veranderen. Zo kan je die stille stem vanuit je hart horen fluisteren. Zo zie je wat er allemaal goed gaat in jouw leven en kan je de keuze maken om je daarop te focussen. Zo krijg je de smaak te pakken van hoe jouw wereld er volgens jou mag uitzien. Zo kan je je neus in de “juiste” richting zetten. In de richting van jouw droom, jouw doel. In die stilte in en met jezelf kan je elke ervaring beleven en mag alles er helemaal zijn.


“Eventjes alleen, eventjes de stilte om me heen, eventjes helemaal niets, eventjes weg van iedereen, eventjes geen zorgen, geen verlangens,…” Niets of niemand die op je wacht, niets of niemand die iets van je verwacht, heerlijk toch? Jouw tijd geheel naar eigen wens kunnen invullen.


Voor een leven in balans is het noodzakelijk om je af en toe, geheel volgens jouw behoefte, terug te trekken en je in jouw leefwereld te begeven. Om zo steeds dichter bij jezelf te komen. Gun jezelf die tijd “alleen”. Vanuit het alleen zijn ben je meer verbonden met jezelf en voel je vanzelf meer verbondenheid met anderen.

Heb jij nu geen partner dan kan het zijn dat je je alleen voelt. Kijk dan eens voor jezelf, hoe is de relatie met jeZelf? Ben jij liefdevol naar jezelf toe? Mag jij er helemaal zijn? Zijn zoals jij bent?


Soms vraagt het leven van jou om alleen te zijn, om geen relatie te hebben, net om jezelf terug te vinden. Om te weten wie jij echt bent en waar jij voor staat. In een relatie kan je zo opgaan in de ander dat je jezelf helemaal verliest. Je bent er altijd voor de ander, je doet alles voor de ander waardoor je jezelf vergeet. Je leeft het leven van de ander. Dan kom jij niet meer aan bod. In het alleen zijn, krijg je de kans om jezelf weer aan bod te laten komen, om te genieten van de dingen die jij leuk vindt. Om jezelf weer naar waarde te schatten en jezelf je eigen leven te gunnen. Om van daaruit in een relatie te stappen waarin je helemaal mag zijn wie je bent. Met al jouw mooie kanten maar ook met jouw schaduwkanten.


Alles hangt af van hoe jij kijkt naar niet in relatie zijn. Kijk jij ernaar vanuit jouw pijn en drama? Voel jij jezelf daardoor zielig?

Of kijk jij ernaar als een les? Een les die je leert dichter bij jezelf te komen, een les die je leert om jezelf niet te verliezen in gezelschap van anderen. Een les die je leert jouw eigen leven te leiden, no matter what. De manier waarop jij ernaar kijkt, is hoe jij het beleeft. Laat het leven niet aan je trekken maar ga mee in de stroom van jouw leven. Dat maakt het voor jou en iedereen rondom jou een stuk makkelijker.


Weet dat je nooit alleen bent, je wordt omringd en geholpen, altijd. Die onzichtbare wereld rondom ons begeleidt ons. Vraag om hulp en sta open voor alle hulp die jou wordt aangeboden.

En bedenk: Je kan omringd zijn door duizenden mensen en je alleen voelen, je kan alleen zijn en je verbonden voelen met alles en iedereen.


Ik wens je een week vol verbondenheid, in gezelschap waar jij van geniet maar evenzo alleen verbonden met je ware natuur!!


Dikke knuffel

Gudrun

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page