top of page

Accepteer wat is!


In deze donkere dagen lopen we ook meer tegen de donkere delen van onszelf aan, onze schaduwkanten. Als je dan vanuit aangeleerd gedrag reageert dan ga je vechten of vluchten want deze delen van jezelf wil je niet zien. Je bent bang om dan niet goed genoeg te zijn. Je wil jouw ideaalbeeld zien. Maar om tot dat ideaalbeeld te komen is het noodzakelijk om eerst te voelen wat er nog in de weg staat. Wat durven we nog niet zien? Wat duwen we voortdurend weg? Waar vluchten we voor?


In plaats van te vechten of te vluchten is er een derde optie waarvan ik nu weet dat die veel effectiever is. Die optie is durven aankijken wat zich aandient. Alles mag er zijn, elke emotie mag naar boven komen. Je kijkt ernaar alsof jij de observator bent van wat omhoog komt. Je oordeelt niet, je maakt er geen verhalen rond. Je ziet enkel de emotie en je kijkt ernaar zonder oordeel, je geeft jezelf niet de schuld van wat is of geweest is. Je accepteert dat die emotie er nu is. Je kijkt ze aan, je omarmt ze, je voelt ze volledig. En ik weet dat kan pijn doen maar die pijn heeft een functie. Die pijn laat je namelijk weten dat het NU tijd is om die opgekropte emotie los te laten. Om er uit te halen wat er voor jou inzit. Om die emotie niet langer in jouw lichaam vast te zetten. Je lijdt omdat je die emoties, die gedachten rond die emoties gelooft. Je lijdt omdat je er verhalen en oordelen hebt opgeplakt. Als je echt durft te voelen zonder die oordelen, zonder die verhalen dan kan je loslaten.


Wees niet te hard voor jezelf, geef jezelf de tijd. Kijk naar jouw evolutie en zie hoe ver jij al gekomen bent. Heb geduld met jezelf en geniet van wat er nu is. Elke dag is weer anders en elke dag brengt je weer wat nieuws. En je hoeft het niet alleen te doen, er is veel hulp voor jou. Durf te vragen wat je nodig hebt. Verbind je met je gids, je hogere Zelf, met spirit, met het universum of met wat voor jou goed voelt. Stel jezelf open om de antwoorden te horen en ontvang!!


Jij mag jouw weg uitstippelen stap voor stap. Je hoeft niet te rennen, neem je tijd om alles mooi toe te laten. Voel wat het jou wil vertellen en neem de volgende stap. Jij bent het waard!!


Liefs

Gudrun

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page